Handlekurv

 x 

Kundvagnen är tom

Login

GammarusJust för jul 2017 blev vi frågad om vi inte va gjord en mormyshka som ser ut som en gammarus. Gammarus är favorit bytet till många fiskar. Den gör också att Röding och Öring får rött kött. I 2009 gjorde vi just en så myska, men den va gjord på vanlig flugkrok, och va veldig liten, något som gjorde att den va lite svår att fiska effektivt med. Vi gjorde om hela myskan och förste provfiske den va med på kom abborren upp genom hålet och tok myskan i ytan så vattnet sprutade upp ur hålet.


Våren 2018 fik den va med på förste tävlingen. endast två fiskare använde myskan. den ena blev 3 blant kvinnorna. Den andra som fiskade va en oerfaren fiskare som tog störste fisken i tävlingen. En Abborre på 1,3 kg. Nästa tävling den va med på tok den två 1 platser och en 5 plats. Den fik va med på en tävling till för det va slut på isar. Killen som använde myskan blev 7'a, men han fik endast fiska förste halvtimmen av den tre timmar långa tävlingen. Borret skar sig i den meter tjocke isen och han fik jobba rästen av tävlingen för att få borret lös från isen.

20180329 01

Gammarusen har inte endast fungera på abborre. mens vi fiskade efter abborre fik vi ett kontant hugg. Först trodde vi det va en harr eller öring, men det visade sig att va en fin sik. Hårda och kontanta hugg från sik är sällsynt, men med Gammarus myskan händer detta hela tiden. Vi har också fått riktig bra med Harr, öring, Röding och regnbåge. Det är många som har rapportera om att fisketuren blev kortare som planlagt då dom tok kvoten på kortet inom dom första få minuter av fisket.
För att få bäst resultat med gammarusen, måste man fiska på ett eget sätt. La myskan simma rykkvis uppåt mot isen, så långt som du klarar. Sen lar du den sjunka helt till bottnen för du lar den simma uppåt igen.